De goede doelen

lOGO lkvaVoor de 2019 editie van de Golf4jaimy-dag worden er ook weer meerdere goede doelen gekozen. Naast het hoofddoel, Stichting Jaimy van Boxtel, hebben we gekozen voor Stichting Gaandeweg.

Stichting Jaimy van Boxtel

Drie maanden na het overlijden van onze zoon Jaimy is op 5 september 2001 de naar hem vernoemde stichting Jaimy van Boxel opgericht. De Stichting voorziet de 5 kinderoncologische centra in Nederland en de kinderafdeling van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem van geld en goederen, in het bijzonder speelgoed. Dit om het verblijf voor de patiëntjes wat minder zwaar te maken. Alle schenkingen vinden altijd plaats in overleg met artsen en pedagogisch personeel. Jaimy was een optimist. Een doorzetter maar vooral een sociaal kind. Hij deelde graag met andere kinderen. Voor Jaimy kunnen wij niets meer doen. Namens Jaimy wel. Daarom begonnen wij uit naam van Jaimy deze stichting. Meer informatie via www.stichtingjaimy.nl

Stichting Gaandeweg

Het tweede goede doel wat is gekozen is Stichting Gaandeweg. Net als in 2017 en 2018 zijn wij er blij dat we deze prachtige stichting weer kunnen verblijden met een mooi bedrag. Sinds 1988 biedt Stichting Gaandeweg gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantieweek aan. We beschikken over eigen luxe bungalows verspreid door Nederland. Daarnaast hebben we afspraken met diverse bungalowparken in het land. Doordat gezinnen er echt even helemaal uit zijn, maakt hoogspanning plaats voor ontspanning. Er wordt gefietst, buiten gespeeld, gebowld en er worden gezelschapsspelletjes gedaan. Een lach, een traan, alles kan en mag. Het gezin heeft weer even aandacht voor elkaar, de ziekte schuift wat naar de achtergrond. Zo wordt op een natuurlijke manier energie opgedaan voor alle onderzoeken, opnames en behandelingen die nog zullen komen. Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt honderden vakantieweekjes per jaar. Met alle liefde. En wij gaan daar aan bijdragen!